FAQ: Am aplicat pentru un credit și am fost respins. Când și cum reaplic?

5 minute

Întrebare de la un utilizator:

Am făcut o cerere pe site-ul www.maimaicredit.ro și a fost respinsă. Aș vrea să depun din nou o cerere și nu pot. De ce?

Răspuns:

Dacă ai aplicat pentru un credit și cererea a fost respinsă, probabil ai primit un email în care ți se recomandă să redepui cererea pe site-ul nostru după 30 de zile, dacă s-a schimbat ceva în situația ta financiară.

Asta înseamnă că poți depune o cerere nouă de credit dacă schimbările intervenite în situația ta elimină motivul de refuz anterior.

De regulă motivele noastre de respingere sunt:

  1. venituri insuficiente declarate la ANAF. Ca o condiție principală de creditare, solicitantul trebuie să aibă venituri înregistrate la ANAF de minim 1.000 lei/ lună.
  2. îndatorare mare, adică la acel moment aveai rate lunare care depășeau 40% din venitul tău declarat.
  3. alte rate de credit neachitate la momentul în care s-a depus cererea.

Tu îți cunoști cel mai bine situația financiară. Dacă știi că atunci când ai făcut cererea de credit, motivul respingerii a fost unul dintre cele enumerate mai sus și între timp ai rezolvat (ex: ți-a crescut venitul, ai rambursat din rate sau ai rambursat ratele restante) abia atunci poți depune o cerere nouă care ar putea avea șanse reale de aprobare. O cerere nouă de credit se va putea depune online, numai din contul de client, accesând butonul "Solicită credit nou".

Dacă butonul nu este activ sau nu apare în contul de client înseamnă că în acest moment nu poți aplica pentru un nou credit. Îți recomandăm să verifici periodic activarea butonului "Solicită un credit nou" din contul tău de pe site-ul Mai Mai Credit.

Dacă butonul este activ în contul de client și dacă știi că s-a schimbat ceva în situația ta financiară, poți depune o nouă cerere de credit la IFN-ul nostru.